Felhő szolgáltatások

Költöztesse a felhőbe cége erőforrásait és tegye tervezhetővé költségeit.

Termékismertető

Mit is jelent valójában a felhő-alapú számítástechnika?

Felhő alapú szolgáltatások használata nem újkeletű. Mégis az utóbbi években vált széles körben elfogadottá és mindenki számára elérhetővé. De mit is jelent a felhő-alapú számítástechnika vagy ahogy gyakran találkozunk vele, Cloud Computing? 

Egyszerűen fogalmazva: a felhő alapú számítástechnika a számítási erőforrások igény szerinti használata – alkalmazásoktól kezdve,  tárhelyen, adatbázisokon át, számítási teljesítményig – tipikusan az interneten keresztül, mindezekért a tényleges használat alapján fizetve.

Hogyan működik?

A fizikai hardware tényleges megvásárlása helyett, cégek és magánszemélyek bérbe vehetnek számítási erőforrásokat cégektől, melyek az internetek keresztül informatikai szolgáltatásokat nyújtanak (felhő-szolgáltatások).

Ezek a szolgáltatások lefedik az informatika teljes területét, amikor pedig igénybe vesszük őket, akkor a meghívásuk és végrehajtásuk nem a helyi számítógépen történik, hanem az interneten keresztül egy távoli számítógépen.

Milyen előnyökkel járhat ez a cégem számára?

Egy jelentős előnye ennek a megoldásnak, hogy a cégek így el tudják kerülni azokat az egyszeri jelentős befektetési költségeket amiket a helyi informatikai rendszer korszerűsítése és fejlesztése jelent. Egy cég saját IT infrastruktúrájának fizikai kiépítése és üzemeltetése rendkívül komplex feladat. A felhő szolgáltatások használata csökkenti a komplexitást és optimalizálja az üzemeltetési költségeket.

Az Ön cége egyszerűen csak azért fizet, amire valóban szüksége van és csak akkor amikor ténylegesen szüksége van rá

Kiknek ajánljuk a felhő szolgáltatást?

Minden olyan kis- és nagyvállalkozás számára érdemes lehet felhő alapú szolgáltatásokban gondolkodni, akiknek a költségek optimalizálása mellett fontos a biztonság és nem elfogadható az adatvesztés vagy egy esetleges váratlan leállás. A felhő szolgáltatók az informatikában jelenleg elérhető legmagasabb szintű biztonságot nyújtják, az elérhető legkorszerűbb hardverek használata mellett.

Gyakori ok a felhő felé történő elmozdulásra, a cégek helyi informatikai rendszerének egyszerűsítése, üzemeltetési és beszerzési költségeinek csökkentése is. 

Mennyibe kerül?

Elmondható, hogy a legtöbb felhő alapú szolgáltatás ára fokozatosan csökken, köszönhetően a folyamatos versengésének a piac legnagyobb szolgáltatói között (Amazon, Microsoft, Google). Ahogy egyre több cég helyezi ki IT infrastruktúráját részben vagy egészen a felhőbe, a szolgáltatók kíméletlen versenyben vannak az új ügyfelek megszerzéséért, ez pedig a legtöbb szolgáltatás – kiemelten a virtuális gépek, tárhelyek, adatbázis szolgáltatások – árának további csökkenését vetíti elő.

A valós költségek természetesen minden esetben egyediek, ugyanakkor jól becsülhetőek, tervezhetőek, rejtett költségek nélkül – a felhő szolgáltatások átlátható díjszabása miatt.

A követelményeinek és igényeinek megfogalmazása után, cégünk hatékony segítséget tud nyújtani Önnek, az egyedi felhőhasználat költséghatékony kialakításában.

A felhő alapú szolgáltatások főbb előnyei

Íme pár kiemelkedő érv, miért érdemes cégének átállnia felhőszolgáltatásokra

icons-01

Biztonság

A felhő szolgáltatók a jelenleg elérhető leghatékonyabb technológiák és legjobb szakemberek segítségével védik az adatainkat és alkalmazásainkat.

Adataink biztonsági mentése és helyreállítása rendkívül egyszerűvé és automatizálhatóvá válik, mely segít a folyamatos üzletmenet fenntartásában.

icons-03

Költség

A felhő használatával elkerülhetőek az egyszeri jelentős hardver – és szoftvervásárlások, a költségek a felhasználásnak megfelelően, havi szinten oszlanak meg és tervezhetővé válnak.

A helyi számítógépes erőforrások kiépítése és működtetése  jelentős költségeket jelent (non-stop tápellátás, hűtés, üzembe helyezési, felügyeleti díjak). Ezekkel a direkt költségekkel nem kell számolni a felhő használata esetén.

icons-02

Hatékonyság

A legtöbb felhő szolgáltatás igény szerint, általában percek alatt használatra kész, akár nagy mennyiségű számítási erőforrás üzembe helyezése esetén is. 

A felhő szolgáltatások használatával cége mentesül az időigényes informatikai felügyeleti teendőktől, így informatikusai maximálisan az üzleti célok megvalósítására tudnak fókuszálni. 

Szolgáltatásaink

Felhő biztonsági mentés

Mentse cége adatait felhő biztonsági mentés szolgáltatásunk segítségével, mely megóvja vállalkozását az adatvesztés lehetőségétől legyenek azok hardver, szoftver, esetleges emberi hiba következményei vagy akár számítógépes vírusok, természeti katasztrófák.

Minden elkészült mentés teljes és visszaállítható, bármely korábbi kívánt állapotba. Igény esetén több földrajzilag különálló (geo-redundáns) adatközpontba mentjük adatait a maximális biztonság érdekében.

A lementett adatai teljeskörű védelmére titkosítást alkalmazunk, mely megóvja adatait az interneten való továbbítás és felhőben való tárolás esetén is az illetéktelen hozzáféréstől.

Módszerünk megfelel a hatályos egységes európai adatvédelmi szabályozás (GDPR) személyes adatok tárolására és továbbítására vonatkozó rendelkezéseinek.

Amennyiben többet szeretne tudni felhő biztonsági mentés szolgáltatásunk technikai részleteiről illetve költségeiről, keressen minket bizalommal!

Felhő adatbázis üzemeltetés

Hozza létre cége felhő alapú adatbázisait vagy migrálja meglevő helyi adatbázisait a felhő adatbázis szolgáltatásunk segítségével.

A felhőnek köszönhetően nagy teljesítményű és skálázható adatbázis rendszereket tudunk tervezni és létrehozni, melyek az érintett dolgozók, vezetők, partnerek vagy akár beszállítók párhuzamos hozzáférését teszik lehetővé, helytől és eszköztől függetlenül. 

Felhő adatbázis szolgáltatásunk magában foglalja az automatikus biztonsági mentés funkciót, így azok bármikor visszaállíthatóak egy esetleges probléma esetén, bármely korábbi kívánt állapotba. 

Az általunk létrehozott adatbázisok lehetővé teszik a valós idejű jelentések és adatelemzések gyors és egyszerű elkészítését. Cégünk ebben is szívesen áll az Ön rendelkezésére, bármely egyedi igénynek megfelelően.

Amennyiben többet szeretne tudni felhő biztonsági mentés szolgáltatásunk technikai részleteiről illetve költségeiről, keressen minket bizalommal!

Virtuális szerverbérlés

Hozzon létre egyedi igényeknek megfelelő virtuális magán szervereket a felhőben, virtuális szerverbérlés szolgáltatásunk segítségével.

Az Ön számára létrehozott virtuális szerver egy önálló egység lesz a felhő-szolgáltató szerverközpontjában, melyen senki nem férhet hozzá cége adataihoz. A virtuális szerverhez különálló operációs rendszer tartozik, melyet a megrendelő igényeinek megfelelően konfigurálunk Windows vagy Linux operációs rendszerrel, melyet később bármikor változtathatóak. 

Ennek a megoldásnak az előnye, hogy a fizikai szerverekkel ellentétben, a beszerzés és beüzemelés akár pár perc alatt megtörténik. Igény esetén a szerver rugalmasan bővíthető, mind hardvare, mind szoftver tulajdonságaiban, szintén percek alatt. Cégének nem kell foglalkoznia a fizikai szerverpark üzemeltetésével és karbantartásával, ugyanakkor az elérhető legújabb technológiákat használhatja, maximális rendelkezésre állás mellett.

Igény esetén teljes redundáns szolgáltatást biztosítunk, így kiesés nélküli, 100%-os rendelkezésre állás érhető el, amennyiben ez kritikus fontosságú. A virtuális szerverekről automatikus biztonsági mentéseket készítünk, így nem kell aggódnia az adatvesztés miatt.

Amennyiben többet szeretne tudni felhő biztonsági mentés szolgáltatásunk technikai részleteiről illetve költségeiről, keressen minket bizalommal!

Kérjen árajánlatot
és válasszon felhő-alapú
szolgáltatásaink közül!

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Elérhetőségek

Vegye fel velünk a kapcsolatot közvetlenül:

info@nooffice.hu